De uitreiking van de 7e Parkstad Limburg Prijs 2022 stond oorspronkelijk in het najaar van 2020 gepland. Vanwege corona is ervoor gekozen om het vierjaarlijkse evenement te verplaatsen, zodat het zonder restricties mogelijk is om KUNST aan een breed publiek te tonen, KUNST te bekijken, over KUNST te praten, KUNST te kopen en KUNSTENAARS te ontmoeten.

De volgende acht kunstenaars nemen deel aan de tentoonstelling bij SCHUNCK (in alfabetische volgorde):
Floor Martens
Liza Wolters
Mickey Yang
Mike Moonen
Morena Bamberger (winnaar)
Quinn Zeljak
Vera Gulikers
William Ludwig Lutgens
U vindt meer informatie over hun werk door op de foto’s rechts te klikken, de websites te bezoeken en de interviews van SCHUNCK te lezen. In de museumwinkel is de catalogus te koop voor € 19,50.

De Parkstad Limburg Prijs 2022

De Parkstad Limburg Prijs is een kunstprijs die in 1996 is opgestart om een brug slaan tussen jonge kunstenaars, het bedrijfsleven, de overheid en het publiek. Zondag 30 oktober is de Parkstad Limburg Prijs 2022 uitgereikt aan Morena Bamberg. Met het prijzengeld ter waarde van € 10.000,- kan de winnaar van de Parkstad Limburg Prijs fors investeren in zijn werk, ontwikkeling en toekomst. Alle genomineerden profiteren daarnaast van de promotie die de prijs én de bijbehorende expositie genereren. Met beide initiatieven bereikt de stichting elke vijf jaar een breed publiek. Bij elke editie publiceert de stichting bovendien in samenwerking met nieuw grafisch talent een nieuwe catalogus; elke uitgave is een kunstwerk an sich en het bewaren meer dan waard. Deze keer tekent Yannick Nuss voor de vormgeving. De catalogus is  bij de museumwinkel van SCHUNCK te koop voor € 19,50.

De expositie is te bezoeken tot en met zondag 15 januari 2023 bij SCHUNCK* in Heerlen.
Ook bij deze editie van de Parkstad Limburg Prijs krijgen bezoekers de mogelijkheid om hun favoriete kunstenaar aan te wijzen voor de Publieksprijs 2022 en zelf kans te maken op een kunstwerk. Stemformulieren zijn verkrijgbaar bij de suppoosten in de hal.

Openingstijden SCHUNCK – gehuisvest in het Glaspaleis, Bongerd 18 te Heerlen:
Maandag t/m zaterdag 9.00-17.00 uur, zondag 11.00-17.00 uur.

Zondag 18 december 12.00 uur: Zondagsrondleiding door de Parkstad Limburg Prijs tentoonstelling

Wilt u op de hoogte blijven? volg ons op  Facebook of  Instagram